Доц. др Владимир М. Цветковић добитник Danubius Young Scientist Award

Доцент Факултета безбедности, др Владимир М. Цветковић добитник је престижне награде ,,Danubius Young Scientist Award 2017″ за Србију која се додељује од стране Аустријског министарства за науку, истраживање и економију (BMWFW) и Института за дунавски регион и Централну Европу (IDM) за изузетна достигнућа у науци. Додели престижне награде присуствовали су ректори Универзитета из дунавског региона (Аустрије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Чешке, Хрватске, Мађарске, Молдавије, Немачке, Румуније, Словачке, Словеније, Украјине, Хрватске) као и ректор Универзитета у Београду, проф. др Владимир Бумбаширевић који је честитао на добијеном међународном признању и истакао да ће Универзитет у Београду наставити да подстиче научни развој својих истакнутих младих научника.

Госпођа Barbara Weitgruber, генерална директорка Одсека за научна истраживања и међународну сурадњу Федералнога министарства за образовање и истраживање Републике Аустрије (BMWF), госпођа Maive Rute, заменица директора Заједничкога истраживачког центра Европске комисије (JRC) и господин др. Erhard Busek, председник Института за Дунавску регију и средишњу Еуропу (IDM), ове су године уручили награде научницима, једном из сваке земље дунавске регије.

Награда је додељена младим научницима из 14 земаља Дунавског региона – једна за сваку од земаља: Аустрије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Чешке, Хрватске, Мађарске, Молдавије, Немачке, Румуније, Словачке, Словеније, Србије, Украјине и Хрватске. Циљ доделе награде јесте да се истакне научни рад и таленат младих истраживача и унапреди видљивост научне заједнице у региону. Осим тога, награда подстиче младе научнике да се ангажују у научном испитивању многоструких питања у вези Дунавског региона.

Критеријуми доделе награде:

  • Научна изврсност и иновативни приступи у академском раду,
  • Тематска значајност научних радова за Дунавски регион,
  • Значајност научних радова изван националних граница,
  • Потенцијал младог научника – међународна истраживања и пројекти, објављени научни радови, искуство у настави, укљученост у научне организације, дисеминација научног знања.