Студентске активности

Семинар студената Факултета безбедности „Снагом знања у безбедну будућност“

Студентски парламент Факултета безбедности  у сарадњи са Иницијативом студената Факултета безбедности већ четири године успешно организује стручни студентски семинар под називом ”Снагом знања у безбедну будућност”. Ово је уједно и један од најпосећенијих и најпопуларнијих семинара у организацији студената Универзитета у Београду и у региону.

Факултет безбедности и његова Управа су подржали од самог почетка иницијативу Студентског парламента да реализује овај сложени стручни пројекат и у односу на одличну организацију, остварене резултате и популарност код великог броја учесника, задовољни су и поносни на своје студенте.

На досадашњим семинарима је учествовало преко 3.000 студената из Србије, Републике Српске, Северне Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Руске Федерације, што овом семинару даје међународни карактер.  Семинар има интенцију да на јединствен начин пружи студентима могућност да кроз четвородневне интерактивне радне активности, путем организовања конференције, учествовања са стручним радовима, предавањима, панелима и квизом знања “Безбедносна дилема”, упознају савремене изазове, ризике и претње по националну и међународну безбедност.

Теме предавања на семинару увек су најактуелније у тренутку његове реализације и атрактивне су свим студентима који изучавају безбедност, стратешке студије, људске и социјалне ресурсе, цивилну заштиту и екологију. Сви предавачи на семинару, а којих је до сада било преко 50, реномирани су стручњаци из наведених области.

Семинар је остварио очекивања у погледу подстицања студената на учешће у дебатама, дијалозима, изношењу различитог мишљења и аргументација за своје ставове,  стицања нових знања, остваривања пријатељстава и корисних контаката. На овај начин студенти имају могућност да боље упознају и своје колегинице и колеге, раде и друже се у прелепом природном окружењу на Златибору, обогате своју стручну биографију и постану оснажени знањем и лепим успоменама које ће понети са семинара.