Факултет безбедности на дијалогу о Косову и Метохији

На позив радне групе за подршку вођењу унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, Факултет безбедности, као компетентна високообразовна институција у области наука безбедности, позван је да учествује у процесу: „Унутрашњи дијалог о Косову и Метохихији“. У том смислу, округлом столу „Политичко-безбедносни аспекти косовско-метохијског проблема“, који је одржан 6. фебруара 2018. године, са Факултета безбедности присуствовали су: декан проф. др Ивица Радовић, председник Савета, проф. др Мирослав Младеновић, продекани: проф. др Божидар Бановић, проф. др Владимир Цветковић и проф. др Зоран Драгишић, као и проф. др Владимир Јаковљевић, проф. др Жарко Обрадовић, проф. др Зоран Јефтић, проф. др Јасмина Гачић, проф. др Ивица Ђорђевић, доц. др Милан Липовац, мр Владимир Ајзенхамер, Невена Настић, представници студената Факултета, Јелена Бранковић, Димитрије Алексић, Милош Томић и Милица Ћурћић. Своја излагагања на округлом столу имали су проф. др Владимир Цветковић са темом: “Статус Косова и Метохије из угла студија безбедности“, проф. др Зоран Драгишић са темом: „Систем националне безбедности Косова и Метохије“ и проф. др Владимир Јаковљевић са темом: „Организација система заштите и спасавања у случају кризе на Косову и Метохији“.

Округлом столу присуствовали су високи државни званичници, господин Александар Вулин, министар одбране, господин Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију, начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Љубуша Диковић, ректор Универзитета одбране, генерал-мајор проф. др Младен Вуруна, декан Криминалистичко полицијске академије, проф. др Горан Бошковић, директор полиције Србије, Владимир Ребић, и представници државних и академских институција из области одбране и безбедности који су износили своја стручне оцене ситуације као и предвиђања развоја догађаја на Косову и Метохији, као и пројекцију истих на безбедност Републике Србије и региона. Радом округлог стола координирао је државни секретар у Минстарству одбране, генерал-потпуковник Александар Живковић.

У наставку ове вести, захваљујући ТВ Пинк која је пратила целокупан рад округлог стола, можете погледати излагања учесника округлог стола: