Сарадња са партнерима из Руске Федерације

Као резултат вишегодишње међусобне успешне сарадње, 2. фебруара 2018. Факултет безбедности организовао је радни састанак коме су присуствовали гости и колеге Српско-руског хуманитарног центра у Нишу, које су представљали директор, господин Виктор Гуљевич и кодиректор господин Бојан Гламочанин, заједно са виоским представницима Академије цивилне заштите Министарства за ванредне ситуације Руске Федерације, на чијем челу је био господин В.В. Панченков, генерал-мајор, начелник Академије.

Факултет је овом приликом био домаћин и колегама са Факултета безбедности Московског државног регионалног Универзитета, које је представљала проф. др Хелена Приорова, продекан за мастер академске студије и научно истраживачки рад.

Испред Факултета безбедности, уважене госте су дочекали декан, проф. др Ивица Радовић, председник Савета Факултета, проф. др Мирослав Младеновић, шефови катедри студија одбране и цивилне заштите и заштите животне средине, проф. др Зоран Јефтић и проф. др Владимир Јаковљевић и секретар Факултета, Невена Настић.

Посета је протекла у изузетно срдачној атмосфери и након кратктих презентација о институцијама које представљају, закључено је да је заједничка сарадња вишестрано корисна и неопходна, ради размене практичних искустава, знања и истраживања, размене наставника и студената на свим нивоима, као и ради учешћа на заједничким пројекатима, семинарима и другим академским скуповима из области безбедности, цивилне заштите и заштите животне средине.

Након радног састанка, присутни су се срели са државним секретаром у Министарству одбране, господином Александаром Живковићем, генерал-потпуковником Војске Србије у пензији, који је позравио скуп и уважене госте и у свом обраћању истако значај овакве врсте сарадње нарочито у контексту иницијативе Министарства одбране у погледу афирмације цивилне одбране и заштите у образовном систему Србије и као и свим осталим видовима едукације грађана у овој области.