Амбасадор САД на Факултету безбедности

Њ.Е. амбасадор Сједињених Америчких Држава Кајл Р. Скат посетио је 13.12.2017. године Факултет безбедности. Амбасадора Ската дочекали су предсавници сутдената и управе Факултета.

У име студената Факултета безбедности, срдачну добродошлоцу амбасадору Скату пожелела је Јелена Бранковић, председник Студентског прарламента. Након тога, декан Факултета, проф. др Ивица Радовић поздравио је госта и укратко га упознао са историјатом, радом и активностима Факултета и захвалио му се на посети и предавању које ће одржати.

Амбасадор Скат одржао је предавање студентима Факултета безбедности на тему односа Србије и Сједињених Америчких Држава. У свом предавању осврнуо се на све интензивније и квалитетније односе Србије и САД који су од виталног значаја пре свега за будући развој Србије. Изразио је оптимизам и спремност САД да у свим сегментима помогну Србији на путу уласка у Европску унију, као стратешког интереса Србије.

Долазак амбасадора Ската изазвао велико интересовање студената који су у великом броју присуствовали предавању, после којег су постављали питања пре свега на теме односа САД и Србије, али и на спољну политику Сједињених Америчких Држава.