Најбољи студентски радови на тему људске безбедности

У уторак, 12. децембра 2017. у Београду, Центар за истраживање јавних политика доделио је дипломе студентима основних, мастер и докторских студија из Србије који су се одазвали позиву Фонда „Светлана Ђурђевић Лукић“ за радове из области људске безбедности. У двојезичном зборнику радова под насловом „Савремени изазови, проблеми и дилеме у вези са безбедношћу појединца“ представљено је шест есеја студената основних, мастер и докторских студија који су изабрани као иновативни и актуелни у конкуренцији великог броја радова студената из целе Србије.

У овом зборнику радова представљена су три рада студената Факултета безбедности – Невене Шекарић, студенткиње докторских студија, Јасмине Бајрамовић, студенткиње мастер студија и Вукашина Живковића, студента основних студија чији рад је проглашен за најбољи рад у класи основних студија.

Центар за истраживање јавних политика реализовао је овај зборник уз подршку Одељења за демократизацију при Мисији ОЕБС-а у Србији са циљем да промовише младе студенте и студенткиње који се интересују за теме из области људске безбедности. Чланови стручног жирија били су др Владимир Биланџић, стручњак за међународну безбедност и саветник у Мисији ОЕБС-а у Србији, др Вања Роквић са Факултета безбедности Универзитета у Београду, др Срђан Кораћ, научни сарадник у Институту за међународну политику и привреду (ИМПП) из Београда, Марина Тадић, чланица тима Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије, као и Бранка Анђелковић, програмска директорка Центра за истраживање јавних политика, Тања Јакоби, извршна директорка и Јелена Шапић, истраживачица Центра.