5. Међународнa академскa конференцијa о људској безбедности под називом: “Иновације, истраживање и знање у (ре)конфигурацији људске безбедности“

Факултет безбедности Универзитета у Београду је, заједно са Институтом за међународну политику и привреду, организовао пету међународну конференцију о људској безбедности под називом „Иновације, истраживања и знање у реконфигурисању људске безбедности“ 4. и 5. новембра 2022. године у Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду. Присутнима су се на отварању конференције обратили проф. др Владан Ђокић, ректор Универзитета у Београду, проф. др Владимир Н. Цветковић, декан Факултета безбедности Универзитета у Београду и проф. др Бранислав Ђорђевић, директор Института за међународну политику и привреду.

Као представници партнерских организација које су подржале одржавање ове конференције, присутнима су се обратили помоћник министра у Министарству просвете Републике Србије, др Александар Јовић, као и њихове екселенције Јакуп Бериш, стални представник УНДП-а у Србији и Јан Брату, шеф мисије ОЕБС-а у Републици Србији. Конференцију је пригодним говором отворила министарка науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије, др Јелена Беговић.

Уводна предавања одржали су др Хериберто Тапиа (Heriberto Tapia), главни истраживач Програма Уједињених нација за развој (УНДП Њујорк), проф. др Ђорђо Шани (Giorgio Shani), гостујући професор Лондонске школе економије, као и проф. др Шарбаноу Таџбакш (Shahrbanou Tadjbakhsh), професорка на SciencesPo из Париза.

Конференција је окупила 60 истраживача из 26 земаља који су презентовали своје радове у оквиру девет панела, од којих је седам било организовано уживо, а два онлајн.

Више детаља о Конференцији доступно је на: www.hsconference.fb.bg.ac.rs