5. Међународнa академскa конференцијa о људској безбедности под називом: “Иновације, истраживање и знање у (ре)конфигурацији људске безбедности“

Поштоване колеге и колегинице,

Задовољство нам је да вас позовемо на јубиларну 5. Међународну академску конференцију о људској безбедности под називом: “Иновације, истраживање и знање у (ре)конфигурацији људске безбедности“.

Ове године, Факултет безбедности конференцију организује у сарадњи са Институтом за међународну политику и економију, а догађај се реализује 4 и 5. новембра у Београду. Наша конференција прати усвајање Специјалног Извештаја УНДП-а о људској безбедности, који је објављен у фебруару 2022. године и у којем је упућен позив на већу солидарност и свеобухватну анализу нове генерације претњи које су у интеракцији, дешавају се у антропоценом контексту и значајно утичу на све димензије људске безбедности, а укључују и међународну политику.

Упућујемо позив свим заинтересованима на подношење сажетака о широком спектру тема, иако ћемо предност дати предлозима који се односе на једну од три кључне тематске области наведене у оригиналном позиву на енглеском језику. Више детаља о Конференцији и њеним претходним издањима можете пронаћи на:

Организациони одбор Конференције HS22

            • Факултет безбедности, Универзитет у Београду
            • Институт за међународну политику и економију