Студенти Факултета безбедности у обезбеђењу Светског атлетског првенства

На основу Меморандума о сарадњи Српског атлетског савеза и Факултета безбедности наши студенти су били ангажовани на организовању и реализацији Светског атлетског првенства одржаног у Београду од 18. до 20. марта 2022. године.

Меморандумом о сарадњи предвиђено је да се студенти Факултета безбедности ангажују у организацији Светског атлетског првенства у својству официра за везу који ће координисати активности на обезбеђивању учесника првенства са државним органима. Пре почетка и током трајања такмичења група наших студената узела је учешће у писању Плана обезбеђења (ангажовања редарске службе), контроли службеника физичког обезбеђења, кретања и безбедности учесника, медија и осталих посетилаца овог скупа.

Ангажовање студената је у највећој мери обављено у Штарк Арени али се због потреба Светског атлетског првенства и осталих догађаја у којима су студенти учествовали одвијало и у Атлетској дворани.

Рад на реализацији Светског атлетског првенства нашим студентима биће признат као вид обављене стручне праксе и засигурно ће им представљати једно вредно и корисно искуство за њихове каријере.