ПРЕДСЕДНИК АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ НА ФАКУЛТЕТУ БЕЗБЕДНОСТИ

Председник Владе и изабрани председник Републике Србије, Александар Вучић, посетио је 22. маја 2017. године Факултет безбедности и том приликом одржао предавање студентима Факултета на тему „Глобални изазови као претња за регионалну безбедност“.

Председник Владе Александар Вучић дошао је на Факултет у 12.00 часова, којом приликом се срео са руководством Факултета. У срдачном разговору, председник Владе показао је интересовање за упис студената на Факултет безбедности, издавачку делатност Факултета и исказао разумевање и пружио пуну подршку решавању проблема који се односе на неадекватне просторне услове рада Факултета. Током разговора руководство Факултета исказало је захвалност и Министарству просвете, науке и технолошког развоја и министру Младену Шарчевићу за напоре и активности које је заједно са градоначелником Београда, господином Синишом Малим до сада предузео ради решавања овог проблема у оквиру програма оптимизације школског простора.

Након разговора, председник Владе одржао је предавање и одговарао на питања студената Факултета у вези са националном и регионалном безбедношћу, односима великих сила, као и актуелним безбедносним проблемима и изазовима. Председник Владе Вучић предавање је завршио поруком студентима Факултета безбедности, да осим обавезе да вредно уче, имају још једну велику одговорност и још важнију обавезу, да бавећи се, не само теоријски већ и практично, политиком, правом, безбедношћу и одбраном, имају на уму да је једна дужност већа од свих – како сачувати, заштитити и бити уз своју државу, јер само тако Србију можемо да сачувамо и обезбедимо сигурност за нашу децу.

Декан Факултета безбедности, проф. др Ивица Радовић, уручио је након предавања Председнику Владе Aлександру Вучићу, Златну повељу Факултета безбедности за истрајан, доследан и делотворан рад у области националне и међународне безбедности.