Предавање директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Републике Србије, господин Марко Ђурић, посетио је 24. маја 2017. године Факултет безбедности и том приликом одржао студентима предавање које је обухватало три значајне теме које се односе на тренутну политичку ситуацију на Косову и Метохији, начин организације Канцеларије за Косово и Метохију и дијалог Београд – Приштина.

Током уводног дела, Марко Ђурић се захвалио на иницијативи за укључивање студената у дискусију на тему статуса Косова и Метохије. У разговору са студентима Ђурић је оценио да тренутну ситуацију на Косову и Метохији карактеришу велике тензије, наводећи да су албански политички представници решени да на парламентарним изборима 11. јуна успоставе пуну контролу над политичким системом у јужној српској покрајини. Такође је истакао да ће институције Србије наставити да функционишу на Косову и Метохији, без обзира шта се деси 11. јуна, али је навео да од исхода избора зависи колико ће ефикасно моћи то да чине.

Говорећи о Бриселском дијалогу, Ђурић је навео да је Србија чврсто решена да све проблеме решава, не кроз конфликте и свађе, већ кроз разговоре и о најтежим питањима, чувајући своје интересе.

По завршеном предавању, декан Факултета безбедности, проф. др Ивица Радовић, уручио је директору Канцеларије за Косово и Метохију захвалницу за сарадњу са Факултетом безбедности, док му је председница Студентског парламента – Душица Ковачевић, уручила захвалницу за подршку и помоћ у реализацији стручне праксе студената четврте године основних академских студија.