Успех студената ФБ на XИ националном такмичењу у познавању Међународног хуманитарног права

Студенти Факултета безбедности Универзитета у Београду Даница Ћирковић, Изток Суша и Снежана Малић, са асистенткињом др Вањом Роквић у улози тренера, су остварили значајан успех на Моот Цоурт националном студентском такмичењу у познавању Међународног хуманитарног права. Такмичење се одржало од 28. септембра до 01. октобра 2012.године. Организатор и домаћин такмичења је био Црвени крст Србије, уз подршку Међународног комитета Црвеног крста и Амбасаде Швајцарске у Београду.

У конкуренцији од 30 учесника са Факултета политичких наука, Правног факултета Универзитета у Београду, Војне академије, Правног факултета Универзитета у Новом Саду, Правног факултета Универзитета у Нишу, Правног факултета Универзитета у Крагујевцу, Академије за правосуђе и привреду из Новог Сада и ФОРКУП-АЛФА Универзитета, студенти нашег факултета су освојили треће, четврто и пето место.

Даница Ћирковић је заузела треће место и пласирала се на међународно такмичење у познавању Међународног хуманитарног права, под називом Јеан-Пицтет. Снежана Малић је заузела четврто, а Изток Суша пето место и они су се пласирали на регионално такмичење које ће се одржати у Сарајеву крајем новембра ове године.

Учесници такмичења су имали прилику да покажу своје знање из ове области, али и да покажу умеће дебатовања, способност аргументовања и тимски рад. Кроз играње улога правних саветника, војних официра и хуманитарних радника, студенти нашег факултета су се после 5 рунди пласирали у финале такмичења и тако изборили за високе пласмане.