СТУДЕНТИ ФАКУЛТЕТА БЕЗБЕДНОСТИ – ОФИЦИРИ ЗА ВЕЗУ НА 141. СКУПШТИНИ ИНТЕРПАРЛАМЕНТАРНЕ УНИЈЕ

 СТУДЕНТИ ФАКУЛТЕТА БЕЗБЕДНОСТИ – ОФИЦИРИ ЗА ВЕЗУ
НА 141. СКУПШТИНИ ИНТЕРПАРЛАМЕНТАРНЕ УНИЈЕ

Влада Републике Србије и њен Одбор за организацију 141. Скупштине Интерпарламентарне уније указали су велико поверење Факултету безбедности и замолили да наши студенти, као проверено поуздани и професионални, учествују и буду примарна опција у реализацији овог међународно значајног догађаја, као ОФИЦИРИ ЗА ВЕЗУ између Министарства спољних послова Републике Србије и страних делагација које су том приликом дошле у Србију.

Заседање 141. Скупштине Интерпарламентарне уније у Београду је одржано у периоду од 13. до 17. октобра 2019. године, на 130. годишњицу ове најстарије и највеће међународне парламентарне организације, чији је Србија члан готово од самог оснивања – 1889. године. Поред овога обележено је још неколико јубилеја: 30 година од усвајања Конвенције Уједињених нација о правима детета, 70 година од усвајања Женевске конвенције, као и 40 година од усвајања Конвенције о елиминисању свих облика дискриминације против жена.

На Скупштини је било 150 парламентарних делегација из читавог света, међу којима 77 председника и 60 потпредседника парламената, те слободно можемо рећи да је то било једно од највећих заседања у досадашњој историји Интерпарламентарне уније – о чему сведочи више од 2.000 учесника, као и три стотине забележених званичних билатералних сусрета.

Студенти Факултета безбедности као официри за везу, ангажовани су различитом динамиком, почев од провере, обуке и брифинга до добијања, обраде, разраде и реализације конкретних задатака и задужења у периоду од 30.09. до 19.10.2019. год. Неопходни услови за ангажовање наших студената били су знање енглеског језика и добре комуникацијске вештине.

Свим студентима Факултета безбедности који су као официри за везу учествали у раду Скупштине интерпарламенатрне уније, ангажовање се рачуна као реализована стручна пракса.

Чланови Огранизационог одбора из Министарства спољних послова, Протокола Народне скупштине, као и делегати, чланови  делегација, амбасадори и конзули њихових земаља у Србији, чији су домаћини били наши студенти, изразили су захвалност Факултету безбедности и његовим студентима на професионалности, посвећености и преданости у извршавању поверених им задатака и задужења.

Свако ангажовање на оваквим и сличним манифестацијама представља велики изазов и шансу за сваког нашег студента, као и начин за стицање великог искуства за даље професионално ангажовање.

Захваљујемо се нашим официрима за везу на добро урађеном послу и позивамо  друге студенте да се пријављују и учествују у оваквим манифестацијама.

Народна скуштина Републике Србије доделила је Захвалницу Факултету безбедности и секретару Факултета Невени Настић Драгутиновић поводом организовања 141. скупштине Интерпарламентарне уније у Београду.