РАДНА ПОСЕТА МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХ. РАЗВОЈА

Дана 04.05.2017. године, министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, господин Младен Шарчевић, са својим сарадницима – посебним саветником и шефом кабинета министра, господином Марком Попадићем и ПР министарства, госпођом Ђурђицом Миладиновић, били су у радној посети Факултету безбедности. Поред декана Факултета, проф. др Ивице Радовићa, председника Савета, проф. др Мирослава Младеновића и продекана Факултета – проф. др Божидара Бановића, проф др Владимира Цветковића, проф. др Зорана Драгишића и секретара госпође Невене Настић Драгутиновић, радном састанку су присуствовали и шефови катедри – проф. др Слађана Ђурић, проф. др Ивана Симовић Хибер, проф. др Зоран Кековић, проф. др Зоран Јефтић, проф др Владимир Јаковљевић и проф. др Миленко Бодин, шефови стручних служби – госпођа Данијела Шушњар и мр Горан Самојловски, као и представници студената Факултета – председница Студентског парламента, Душица Ковачевић и студент продекан Срђан Напијало.

Радни састанак је протекао у срдачној и радној атмосфери, којом приликом је поред низа актуелних тема које се односе на високо образовање, декан Факултета, проф. др Ивица Радовић, детаљно упознао министра Шарчевића са резултатима рада у области наставне и научноистраживачке делатности Факултета. У односу на остварене резултате, декан је скренуо пажњу на отежане услове рада који проистичу из ограничених просторних капацитета којима Факултет у овом тренутку располаже.

Посебан акценат стављен је на пресек активности које су до сада предузете у циљу решавања овог проблема. У том смислу је проф. др Владимир Цветковић упознао министра Шарчевића са досадашњим активностима и релевантном документацијом која се односи на пројекат изградње нове зграде Факултета на плацу на Новом Београду, који је закључком Владе Републике Србије за ту намену додељен Факултету безбедности.

Министар Шарчевић је у свом обраћању истакао да у оквиру процеса оптимизације школског простора, већ постоје конкретна размишљања о могућностима решавања неадекватних просторних услова рада у оквиру постојећих објеката којима располажу Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Град Београд.