Пријем код патријарха Иринеја

Представници организационог одбора Међународне научне конференције „Православље и наука“ примљени су 4. априла 2017. године у посету код Његове светости патријарха српског Иринеја. Једна од тема сусрета била је обавештење Његове светости о организацији поменуте конференције, као и добијање благослова за њено одржавање у име Српске православне цркве.
Како су у саставу Организационог одбора и наставници Факултета безбедности и доскорашњи декан Факултета проф. др Радомир Милашиновић, ова изузетна прилика је искоришћена за упознавање врха СПЦ са програмима и активностима Факултета безбедности. Тим поводом, покренута је и иницијатива за склапање уговора о сарадњи између Телевизије Храм (телевизије СПЦ) и Факултета безбедности.

Његова светост патријарх српски Иринеј са великом радошћу је благословио деловање организационог одбора и нарочито зажелео успеха, пошто се укупна манифестација одржава у знаку обнове православља у свету, па и у Србији после сто година од комунистичке ревулуције у Русији 1917. године.