Изложба поводом обележавања Дана Факултета

Поводом предстојећег Дана Факултета, 18. маја, у сали за седнице отворена је изложба о развоју Факултета која садржи мноштво занимљивих информација и артефаката од оснивања, 1975. године као Одсека за друштвене науке и народну одбрану Природно-математичког факултета, па до данас. Припрему и реализацију изложбе спровео је Клуб студената Факултета безбедности уз несебичну подршку управе, наставника, сарадника и стручних служби Факултета.

Изложбу је отворио декан Факултета, проф. др Радомир Милашиновић, а отварању су присуствовали наставници и сарадници, као и бивши и садашњи студенти Факултета. Старије генерације имале су прилику да се присете својих студентских дана, а млађе да се боље упознају са историјом Факултета који ове године обележава 38 година постојања. Сваки посетилац изложбе добиће за успомену брошуру са основним информацијама о развоју Факултета и о изложбеној поставци.

Изложбу сачињавају следеће поставке: поставка наставних планова, звања и грбова (период од 1975. до 2003. године); поставка фотографија (период од 1977. до 2008. године); поставка уџбеника, зборника радова, часописа, стручне литературе и информатора (период од 1975. године до данас); поставка индекса и пријава испита (период од 1975. до 1992. године); поставка оригиналних табли са називима Факултета (период од 1978. до 2006. године); интерактивна поставка интернет презентација Факултета (период од 2001. до 2006. године); поставка студентских признања и награда.

Изложба ће бити отворена за посетиоце до 17. маја, сваког радног дана од 10.00 до 15.00 часова.