Размена студената са Московским државним обласним универзитетом

Факултет безбедности Универзитета у Београду и Факултет безбедности Московског државног обласног универзитета отпочели су практичну реализацију Споразума о сарадњи који су ове две институције закључиле у Москви у фебруару 2018. године. У складу са постигнутим споразумом, прва група студената из Москве допутовала је у Београд ради стицања теоријских и практичних знања на Факултету безбедности као и у институцијама са којима Факултет безбедности има дугогодишњу сарадњу.

Девет студената из Москве, са своја два професора боравило је у Београду у периоду од 14. до 20. маја 2018. године и за то време су присуствовали предавањима и излагали своје реферате на Факултету безбедности. Поред тога били су гости Скупштине Републике Србије, и присуствовали показним вежбама у Сектору за ванредне ситуације, Црвеном крсту Србије, као и у Српско-руском хуманитарном центру у Нишу.

Не занемарујући чињеницу да су овакви видови међународне размене студената добар основ за боље упознавање земље домаћина, студенти московског Факултета безбедности имали су прилике да обиђу многа културна места и знаменитости Београда и Ниша, музеје, изложбе и цркве, као и да се друже са студентима Факултета безбедности.

У оквиру свог боравка студенти и професори Факултета безбедности Московског државног обласног универзитета, присуствовали су и свечаном обележавању Дана Факултета безбедности, којом приликом је продекан за науку проф. др Јелена Приорова примила у име Московског универзитета повељу Факултета безбедности за изузетан допринос раду и развоју Факултета безбедности.

Веома задаовољни успешно обављеном праксом, стицањем нових и корисних знања, као и дружењима, оствареним пријатељствима и контактима која су успоставили са својим колегама из Београда, наши гости веома задовољни вратили су се у Москву.
Ово је веома успешан почетак сарадње која ће се наставити и у септембру ове школске године када Московски државни обласни универзитет, као домаћин очекује групу од 10 до 15 студената Факултета безбедности да дођу у Москву на праксу и обуку у трајању од 7 дана, са веома занимљивим и корисним програмом о чему ће наши студенти бити детаљно информисани.

Вест о протеклој размени студената објављена на сајту Московског државног обласног универзитета – линк