Семинар “Снагом знања у безбедну будућност” – Златибор 2023. година

Шесту годину за редом, студенти Факултета безбедности преко свог Парламента и Иницијативе студената Факултета безбедности, уз подршку Министарства просвете Републике Србије, Универзитета у Београду и Факултета безбедности, успешно су на Златибору у студентском одмаралишту „Ратко Митровић“, одржали семинар под називом „Снагом знања у безбедну будућност“.

Својим обраћањем семинар су отворили проф. др Владан Ђокић, ректор Универзитета у Београду, проф. др Владимир Н. Цветковић, декан Факултета безбедности, пуковник доц. др Саша Деветак, начелник Департмана друштвено–хуманистичких наука Војне академије, испред Министарства одбране и Милица Стојановић председница Студентског парламента Факултета безбедности.

Као и сваке године, студенти, учесници семинара, имали су јединствену прилику да у изузетном амбијенту уз неформално дружење, слушају предавања стручњака о актуелним темама из области безбедности, као и да активно учествују у дискусијама, износе своје ставове  и постављају питања.

Семинару је присуствовало више од 750 студената са Факултета безбедности, Војне академије и сродних високошколских установа из Ниша, Новог Сада, Београда и Скопља. Имајући у виду и раније семинаре на којима су учествовали студени и предавачи из других држава, са задовољством можемо рећи да семинар студената Факултета безбедности „Снагом знања у безбедну будућност“ има међународни карактер и да је засигурно један од најпосећенијих и најпопуларнијих семинара у организацији студената Универзитета у Београду.