Стрељачки савез Србије награђен је Златном медаљом за заслуге Републике Србије – медаљу примио председник Стрељачког савеза Србије и редовни професор Факултета безбедности проф. др Ненад Путник

Дан државности Републике Србије обележен је 15. фебруара традиционалном свечаношћу у Председништву Србије, на којој су заслужним институцијама и појединцима додељена државна одликовања.

Указом председника Републике Србије Александра Вучића, Стрељачки савез Србије је награђен Златном медаљом за заслуге. Признање се додељује за изузетне заслуге и резултате постигнуте у свим областима живота и рада.

Примајући високо одличје у име Стрељачког савеза Србије, професор Ненад Путник је рекао да „значајно признање сведочи о томе да се резултати наших стрелаца, тренера, стрељачких радника, али и целокупног рада Савеза прате и вреднују. Наши стрелци деценијама уназад доносе одличја са највећих такмичења и тиме на најлепши начин промовишу Србију широм света“. Путник је нагласио да је стрељачки спорт у Србији „један од најтрофејнијих индивидуалних олимпијских спортова са освојених чак 14 олимпијских медаља, чиме је задужио наш народ и државу. Ово признање говори о томе да надлежне институције препознају и цене наше успехе, а уверен сам  да ћемо подршку државе имати и у будућности. Залагањем Председника Републике, министарства надлежног за спорт и Олимпијског комитета Србије значајно су унапређени услови за развој стрељачког спорта у Републици Србији, а започете су и активности на реконструкцији постојеће стрељачке инфраструктуре и изградњи нове. Надам се да смо оправдали поверење које нам је указано, те да ћемо уз подршку државе успешно привести крају започете инфраструктурне пројекте који имају за циљ стварање квалитетних услова за тренинг наших спортиста, а тиме и наставак врхунских резултата и очување богате спортске традиције“.