Потписан Меморандум о сарадњи Српског атлетског савеза и Факултета безбедности

Поводом Светског првенства у атлетици које ће се одржати у Београду у марту 2022. године Српски атлетски савез и Факултет безбедности потписали су Меморандум о сарадњи.

Делегација коју су чинили господин Предраг Момировић, директор предузећа СП Атлетика 2022 д.о.о. које се бави организацијом предстојећег Светског првенства у атлетици и Богдан Кнежевић, главни менаџер за безбедност такмичења посетила је Факултет безбедности 14. децембра 2021. године. Госте је поред проф. др Владимира Н. Цветковића, декана Факултета безбедности, примио проф. др Ненад Путник.

Меморандумом о сарадњи, који је овом приликом потписан, предвиђено је да се студенти Факултета безбедности ангажују у организацији Светског атлетског првенства у својству официра за везу који ће координисати активности на обезбеђивању учесника првенства (националних спортских селекција) са државним органима. Цео аранжман ће бити од користи студентима који ће учешћем у организацији овог великог скупа стећи практична знања и искуства из безбедносног менаџмента. Студенти који би желели да буду део организације Светског првенства у атлетици могу се пријавити преко Студентског парламента. Услов је познавање енглеског језика. Након селекције, одабрани студенти ће током јануара започети са теоријском и практичном обуком за предстојећи ангажман. Обуку ће водити господин Богдан Кнежевић.