Обавештење о распореду и начину одржавања OnLine Припремне наставе за полагање пријемног испита за упис на Факултет безбедности

Распоред припремне наставе

за упис у школску 2021/2022. годину

ЦИКЛУС

ТЕРМИН

ПРЕДМЕТ

ВРЕМЕ

ОДРЖАВАЊА НАСТАВЕ

I у априлу

од 12. до 18.04.2021. Социологија 08.00 – 11.00
Екологија 12.00 – 15.00
Психологија 16.00 – 19.00

II у мају

од 17. до 23.05.2021. Социологија 08.00 – 11.00
Екологија 12.00 – 15.00
Психологија 16.00 – 19.00

III у јуну

од 07. до 13.06.2021. Социологија 08.00 – 11.00
Екологија 12.00 – 15.00
Психологија 16.00 – 19.00

Поштовани кандидати,

овим путем Вас обавештавамо да ће се OnLine Припремна настава за полагање пијемног испита ради уписа на Факултет безбедности обављати на следећи начин.

На домену сајта Факултета безбедности постоји платформа е-FB на којој су постављени курсеви за сва три предмета из програма Припремне наставе. Предавачи ће, свако на свом курсу, постављати радне материјале, презентације и друго као и обавештења за своја видео предавања.

До е-FB платформе можете доћи куцајући директан линк e-fb.fb.bg.ac.rs или преко насловне странице сајта Факултета безбедности кликом на линк као на слици:

Кратко појашњење – ознака Moodle у загради иза е-FB линка је име алата помоћу којег је направљена платформа и често се користи као синоним  е-FB платформе.

Пошто се отвари почетни екран e-FB платформе, потребно је да кликнете на пријављивање и потом унесете Ваш e-mail и добијену иницијалну лозинку:

– Кликните на слике за увећани приказ –

Дан уочи почетка циклуса Припремне наставе, кадидати ће добити на своје мејлове које су доставили у пријави, упутство за пријаву те корисничко име и лозинку за приступ е-ФБ платформи. Сваки кандидат ће моћи да приступи само предметима за које се пријавио. По првој пријави на систем од корисника ће бити тражено да промени приступну лозинку у неку Вама лакшу за памћење са којом ћете се у будуће пријављивати.

По успешној пријави на e-FB плпатформу, имаћете приказ као на слици где је са леве стране главни мени за навигацију у систему:

За одјаву кликните на икону у горњем десном углу:


Да бисте били у могућности да пратите OnLine видео предавања, потребно је да инсталирате програм за рад са Webex Meetings апликацијом.

На порталу fbbgacrs.webex.com се налазе сви линкови потребни за инсталацију пратећих програма:

  • Wебеx Meetings десктоп апликација или
  • Wебеx Meetings web апликација (инсталација plugin-ова за популарне browsere) или
  • iOS и Android апликације за мобилне уређаје.

Препоручује се инсталација Wебеx Мееtings за десктоп кликом на „Download“ дугме испод наслова „Cisco Webex Meetings desktop app„.

Напомена: Кандидатима је на располагању могућност да се бесплатно региструју као Free Webex User но и без регистрације је могуће приступити видео предавању пажљиво пратећи следеће кораке.

По инсталацији Wебеx Мееtings за десктоп апликације и њеном првом покретању, на екрану се појављује следећа слика:

Уколико нисте регистровани корисник, кликом на дугме „Use as guest“ долазите до следећег приказа:

Сада је потребно унети име и презиме, Вашу e-mail адресу те кликнути на дугме „Continue as guest“, након чега се појављује форма као на слици у наставку:

Свако наредно покретање Webex Meetings апликације ће Вас диретно довести до горњег екрана тј биће запамћено Ваше име и e-mail адреса коју сте претходно унели, зато пазите да та тражена поља исправно попуните!

Сада када желите да се прикључите неком OnLine предавању, треба само да унесете ID предавања у поље „Enter meeting information“ a које предавачи објављују у оквиру обавештења за свој курс. Дакле сваки курс има свој ID! Када га унесете у поље „Enter meeting information“ и притиснете Enter  типку на тастатури, приступате OnLine видео предавању.

Сва даља обавештења о току курса и OnLine видео предавањима добијаћете кроз е-ФБ платформу од стране самих предавача.

Добро дошли на Припремну наставу!