Радна посета амбасади САД

Делегација Факултета безбедности примљена је 23. маја 2017. године у радну посету Амбасади Сједињених Америчких Држава на позив Његове Екселенције господина Кајл Ската, амбасадора САД у Србији. Делегацију су осим проф. др Ивице Радовића, декана, проф. др Зорана Драгишића, продекана и др Дарка Трифуновића сачињавали и студенти Факултета безбедности које је предводио студент Јован Првуловић, председник Асоцијације студената Факултета безбедности.Током посете, за студенте и професоре организовано је упознавање са радом и делатностима амбасаде САД у Србији, као и са радом специјализованих служби као што су то USAID Srbia и Програм помоћи, тј. асистенције српском правосуђу и полицији.

Током пријема, студентима су се прво обратили господин Курт Донели, заменик амбасадора, а затим и господин Марк Ван Бален, саветник ICITAP (International Criminal Investigative Training Assistance Program), као и господин Алекс Гејнер, директор USAID Srbia и Брајан Мартин из Политичког одељења Амбасаде.

На крају посете, са студентима се у дужем непосредном и срдачном разговору задржао и Њ.Е. амбасадор Кајл Скат, који је говорио о актуелним политичким и геополитичким кретањима. Као и увек, најзанимљивији део посете су била питања и одговори, приликом чега је пружена могућност студентима и професорима да у директоном контакту са амбасадором Скатом добију одговоре и на она најосетљивија питања везана за однос САД према Русији, Кини али и Косову и Метохији.