Посета амбасадорке Румуније Факултету безбедности

Њена Екселенција амбасадорка Румуније у Републици Србији госпођа Oana-Cristina POPA, Ph.D са сарадником министром саветником у амбасади Румуније господином Flavius Cosmin HALACESCU 30.05.2017. године посетила је Факултет безбедности и том приликом се срела са деканом Факултета проф. др Ивицом Радовићем, продеканом Факултета проф. др Желимиром Кешетовићем, др Дарком Трифуновићем и секретаром Факултета госпођом Невеном Настић.

Разговор је вођен у изузетно срдачном и пријатељском духу и том приликом је констатована обострана висока заинтересованост за међусобну сарадњу Факултета безбедности и академских институција Румуније.

Имајући на уму изузетно квалитетно и садржајно скорашње предавање које је на Факултету безбедности одржао директор Канцеларије за Косово и Метохију господин Марко Ђурић, као и чврсте ставове Румуније у погледу непризнавања независности Косова и Метохије, на састанку је препозната и могућност скорашњег организовања округлог стола на Факултету безбедности којем би присуствовали амбасадори пет држава ЕУ које нису признале Косово и Метохију, као и високи представници Канцеларије за Косово и Метохију Републике Србије на челу са господином Марком Ђурићем.