У Москви потписан споразум о сарадњи ФБ и Руског института

Посета продекана Факултета безбедности Москви

На позив Министарства за ванредне ситуације Руске федерације и Сверуског института за цивилну одбрану и ванредне ситуације, продекани за наставу и за науку Факултета безбедности проф. др Владимир Јаковљевић и проф. др Зоран Кековић посетили су Међународну изложбу „Интегрална безбедност и заштита – 2014″ у Москви, у склопу које је одржана 19. Међународна научна конференција под називом: „Управљање ванредним ситуацијама великих размера у Русији и иностранству“. Том приликом презентирали су рад: Мониторинг адаптивних, апсорптивних и ресторативних  капацитета у одбрани од малициозних напада“, који ће накнадно бити објављен у зборнику радова са ове конференције. По завршетку конференције, директор Сверуског инситута, др Валериј Акимов и проф. др Владимир Јаковљевић у име Факултета безбедности потписали су Споразум о научно-техничкој сарадњи између две установе.

Проф. др Зоран Кековић учествовао је и на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу 23. маја, као један од панелиста у раду округлог стола: „Катастрофе и одрживи развој у условима глобализације“. Остали панелисти били су: министар за ванредне ситуације РФ Владимир Пучков, др Виктор Осипов, члан Руске академије наука, др Борис Порфирев, дописни члан Руске академије наука и Гаетано Петрицца, директор швајцарске компаније у области сателитских технологија за моделовање развоја ВС – Алитецо АГ.

Пред крај свог боравка у Москви продекани Факултета били су гости др Славенка Терзића, амбасадора Србије у Русији и том приликом уверили се у огромну помоћ коју руски грађани посредством Амбасаде пружају становништву Србије угроженом од поплава.