Свечаност поводом завршетка хуманитарне акције „Осмехом до здравља“

Данас, 16.01.2014 на Универзитетској дечјој клиници у Београду организована је свечаност поводом завршетка хуманитарне акције, чији су иницијатори били студенти Факултета безбедности, уз свесрдну подршку Управе Факултета. Хуманитарну акцију подржали су Министарство унутрашњих послова – Дирекција полиције, Специјална антитерористичка јединица, затим Жандармерија, као и Комунална полиција града Београда.  Хуманитарна акција резултирала је куповином ТВ уређаја и других техничких средстава, којима се олакшава боравак деце на клиници, док је део средстава уплаћен на рачун за донације Универзитетске дечје клинике.

У уводној речи скуп је поздравио директор клинике доц. др Зоран Радојичић, који се захвалио на организацији хуманитарне акције и најавио могућности проширења сарадње у различитим правцима.

Захвалнице поводом реализоване хуманитарне акције у име Факултета безбедности додељене су  проф. др Мирославу Младеновићу, Мартину Матијашевићу као организатору и у име студената, председнику Студентског парламента Стефану Жерајићу.

Након завршетка протоколарног дела глумци позоришта „Иза седам мора“ извели су представу за децу, док су припадници Специјалне антитерористичке јединице одржали час са акцентом на безбедност младих. Програм је завршен послужењем уз овације деце и израдом заједничке фотографије.

Ово је само једна у низу од планираних акција, где ће студенти Факултета безбедности моћи да покажу хуманост, своје организационе способности, доживе личну афирмацију, а све са циљем помоћи нашој најмлађој популацији – деци, која су будућност наше земље.

Захваљујемо се комаданту  и припадницима Специјалне антитерористичке јединице, господину Спасоју Вулевићу, такође се захваљујемо комаданту и припадницима Жандармерије, господину Миленку Бозовићу, као и начелнику, господину Слободану Шолевићу и припадницима Комуналне полиције града Београда.

С поштовањем,
Организатори