Шангајски институт за европске студије – др Дарко Трифуновић, плакета о избору у научно звање

Током службене посете НР Кини, др Дарко Трифуновић одржао је серију предавања на тему: „Међународна безбедност и улога НР Кине“ на Шангајском институту за европске студије. Том приликом, Председник Института Проф. др Xу Мингqи, доделио је др Дарку Трифуновићу, плакету о избору у научно звање која је по први пут додељена од стране овог престижног института једном странцу. Након избора у звање „гостујућег професора“ на угледном и престижом Универзитету ФУДАН, избор др Дарка Трифуновића сматра се великим доприносом у развијању добрих и пријатељских односа на пољу наставно-научне сарадње између две земље.
Проф. др Xу Мингqи је члан Академије друштвених наука Шангаја, Председник Шангајског института за европске студије и Подпредседник Удружења кинеско-европских студија.

Др Дарко Трифуновић, позвао је Проф. др Xу Мингqи да посети Републику Србију. Проф. др Xу Мингqи, боравиће у Републици Србији крајем јуна 2013. године. Овом приликом је такође договорено да приликом узвратне посете Проф. др Владимира Бумбаширевића, Ректора Универзитета у Београду, Институт за европске студије буде један од домаћина.

http://sies-cn.org/Show.aspx?articleid=656&lan=en