Округли сто: Стање и перспективе образовања на ФБ – усаглашеност са потребама

Дана 30. јануара 2013 године на Факултету безбедности одржан је округли сто на тему: Стање и перспективе образовања на Факултету безбедности – усаглашеност са потребама праксе.Гости Факултета безбедности били су Владимир Божовић, државни секретар у Министарству унутрашњих послова, Предраг Марић, начелник Сектора за ванредне ситуације, др Милан Глигоријевић, начелник Управе за аналитику, као и други представници Министарства унутрашњих послова из Управе криминалистичке полиције, Управе граничне полиције, Специјалне антитерористичке јединице, Управе за стручно образовање, оспособљавање, усавршавање и науку, затим проф. др Ивица Радовић, редовни професор на Факултету безбедности и помоћник Министра просвете, науке и технолошког развоја, генерал-мајор др Младен Вуруна, начелник Војне академије, представници Безбедносно-информативне агенције, Министарства одбране (Сектора за људске ресурсе, ВБА, ВОА), Министарства правде, Министарства унутрашњих послова, Министарства финансија, Министарство природних ресурса, рударства и просторног планирања, Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине, Министарства рада и социјалне политике, Завода за заштиту природе Републике Србије, Републичког хидрометеролошког завод Србије, Агенције за заштиту од јонизујућег зрачења и нуклеарну сигурност Србије, Републичке агенције за просторно планирање, Градског завода за јавно здравље Београд. Представници великих техничких система ЈП ЕПС, ЈП ПТТ, НИС, ЈКП БГД, Телеком Србија, ЈП РЗАВ АРИЉЕ, ЕД Београд, Привредне коморе Србије (Удружење за приватно обезбеђење), као и представници две највеће међународне компаније за обезбеђење у Републици Србији, Г4С и Сецуритас.

На округлом столу представљени су текући проблеми са којима се суочавају наши дипломирани студенти у пракси, стање и перспективе образовања у области безбедности, могућности за даљу сарадњу између Факултета безбедности, надлежних државних институција, великих техничких система, приватних агенција за обезбеђење и других привредних субјеката, обављање студентске праксе и усавршавање образовних процеса од значаја за безбедност, одбрану и заштиту.

Окупљенима су се обратили проф. др Радомир Милашиновић, декан Факултета безбедности, проф. др Владимир Јаковљевић, продекан за наставу, проф. др Зоран Кековић, продекан за постдипломске студије и нир, проф. др Владимир Цветковић, продекан за финансије, др Младен Милошевић, директор Иновационог центра Факултета безбедности и Јован Првуловић, студент продекан.

Том приликом потписани су и споразуми о пословно-техничкој сарадњи са компанијама Г4С и СЕЦУРИТАС, који ће допринети квалитетнијој дугогодишњој сарадњи између наших институција и најављено потписивање споразума о сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Србије – Сектор за ванредне ситуације и Јавним предузећем ПТТ Србије.

Захваљујемо се свима који су допринели одржавању округлог стола, наставницима, сарадницима и студентима Факултета безбедности и овај догађај најављујемо као један од корака у активностима Факултета у промовисању важности и значаја безбедности и заузимању друштвене позиције која јој припада у Републици Србији.