ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА ДАНА ФАКУЛТЕТА БЕЗБЕДНОСТИ

Дана 18. маја 2009. године Факултет безбедности је прославио 34 годишњицу постојања. „Давне 1975. године на Природно математичком факултету Универзитета у Београду први пут је усвојен нови наставни план и програм у коме се као једно одељење појавио Одсек за народну одбрану. 34 године касније Комисија за акредитацију националног савета за високо образовање Републике Србије усвојила је програме свих нивоа студија и установу чији је назив Факултет безбедности, а која баштини управо тај први корен са новим програмом усвојеним пре 34 године и која је једина отишла у правцу друштвено-хуманистичких односно интердисциплинарних наука. У том смислу Факултет својим разноврсним студијским програмима омогућава стицање широког опсега знања из различитих научних подручја и дисциплина које се односе на његову матичност. Факултет остварује интензивну сарадњу са домаћим и страним институцијама, као и бројним привредним организацијама.“

Овим речима Декан Факултета безбедности проф.др Владимир Н.Цветковић је поздравио уважене госте: Министра просвете, проф.др Жарка Обрадовића; Ректора Универзитета у Београду, проф.др Бранка Ковачевића; Помоћника министра унутрашњих послова за заштиту и спасавање, г-дина Предрага Марића; Војног аташеа амбасаде Аустрије, пуковника Јозефа Хелцла; Декана Факултета за безбедносне науке Универзитета у Марибору, проф. др Горазда Мешку, Директора војнобезбедносне агенције г-дина Светка Ковача, декане бројних факултета Универзитета у Београду, пријатеље и колеге. Декан је, даље, представио план и стратегију развоја Факултета безбедности, важне пројекте, као и домаће и стране партнере и пријатеље куће.

На свечаности су подељене плакете, јубиларне и новчане награде за одбрањене докторске дисертације и магистарске тезе запосленим наставницима и сарадницима и студентима Факултета за постигнут успех у студирању и ваннаставним активностима.

Декану Факултета је предат пехар који су освојили наши студенти на Националном такмичењу из области међународног хуманитарног права.
Министар просвете проф.др Жарко Обрадовић је нагласио да, Факултет безбедности школује стручњаке из домена безбедности, и навео да ова образовна установа својом издавачком делатношћу приближава питање безбедности свим грађанима и даје јаснији увид у то које службе раде у Србији.

Речима подршке присутнима се обратио и Ректор Универзитета у Београду проф. др Бранко Ковачевић истичући да иако један од најмлађих, Факултет безбедности је прави пример како се добром стратегијом, планом и упорношћу постижу високи резултати.  Такође је нагласио да је Факултет безбедности на лествици успешности, у последњих неколико година, на самом врху, чиме постаје препознатљив у земљи и ван ње.

Колектив Факултета безбедности је свестан да је једино снагом посвећености, умења и знања њихова установа стекла епитет престижног академског простора за будуће студенте. У том смислу је прошле 2008. године конкурисало три пута више кандидата од предвиђеног броја за упис.