Безбедност и препознавање лица

Дана 09.10.2012. године у сали за седнице Факултета безбедности одржано је предавање на тему „Безбедност и препознавање лица“.

Предавање су отворили декан Математичког факултета Проф. др Миодраг Матељевић и декан Факултета безбедности Проф. др Радомир Милашиновић.Модератор и водитељ трибине био је др Дарко Трифуновић а предавање су одржали стручни тимови са Математичког факултета који су презентовали своје радове.

На предавањима је било речи о имплементацији различитих алогоритама за препознавање лица са кратким демонстрацијама све четири методе које су у радовима биле обухваћане. Веома је важно напоменути да су сви презентовани радови резултат сопственог развоја тимова са Математичког факултета.

Кратак приказ радова:

Циљ целокупног пројекта је да се на основу резултата презентованих радова крене у развој мобилне, Андроид, апликације која ће бити надоградња јединственог модела базе података ТОЦ (база података тероризма и организованог криминала) као основ Аналитике а коју су још раније Математички факултет и Факултет безбедности заједнички развили.