Распоред испита

КРИМИНОЛОГИЈА – додатно обавештење о полагању испита 02.06.2020. године

Испит из Криминологије се одржава 02.06.2020. године у три термина:

  • 09.00 часова
  • 10.30 часова
  • 12.00 часова.

У складу с тим студенти морају да поштују објављен распоред по групама који се налази на сајту факултета raspored и нема могућности промене термина односно уколико неко дође у термину у којем није распоређен неће му бити омогућено да полаже.

Изузетак су студенти који полажу криминологију и Тероризам и организовани криминал или Виктимологију и пенологију а распоређени су да полажу два испита у 12 часова, они могу да дођу у 10.30 како би радили писмени тест из Криминологије а потом у 12 часова и други испит који полажу.

СИСТЕМИ БЕЗБЕДНОСТИ – обавештење о начину полагања испита у одложеном априлском испитном року

У складу са Одлуком Факултета безбедности о организацији рада и заштита здравља након ванредног стања, испит из предмета Системи безбедности у одложеном априлском року обавиће се писменим путем.

Испит ће бити одржан 1. јуна од 9.00 до 15.00 часова у кино-сали Војне академије, према објављеном распореду група за полагање.

Испит ће бити организован преко тестова за сваку групу питања. Сваки тест садржаће десет питања (питања вишеструког избора с једним или више тачних одговора; питања на допуњавање с кратким одговорима, дужим одговорима или набрајањем). Време за рад је 15 минута по једном тесту, односно укупно 30 минута за студенте који имају положен колоквијум. Студенти који нису положили/полагали колоквијум радиће три теста.

Не постоји могућност избора другог термина за полагање испита од додељеног, и не постоји могућност признавања само једног положеног теста у наредном испитном року (потребно је положити сваки тест у овом року за закључивање и упис оцене).

Сви студенти у обавези су да се придржавају прописаних мера приликом доласка у круг Војне академије и улазак у кино-салу, односно током и након одржавања испита.

За све додатне информације можете да контактирате предметног асистента Ивана Димитријевића путем имејла ivan.dimitrijevic@fb.bg.ac.rs

ЕНГЛСЕКИ ЈЕЗИК I – Обавештење о начину полагања испита у одложеног априлском року

Енглески језик I – Јелена Бошњак

Због мера које се у одложеном априлском року предузимају ради заштите здравља студената и запослених Факултета, испит из Енглеског језика I код предметног наставника Јелене Бошњак, заказан за уторак, 02.06.2020. године, трајаће укупно сат времена.

Од тога је за градиво с колоквијума за студенте који овај део градива нису положили предвиђено 20 минута, а за градиво са завршног испита 30 минута. Градиво које обухватају тестови и број поена који носе остају непромењени, али ће формат тестова бити прилагођен тако да сваки тест може да се уради у предвиђеном временском оквиру. Студенти који нису положили колоквијум морају најпре да полажу градиво с колоквијума, али у овом испитном року положен колоквијум неће бити предуслов за излазак на испит и сви студенти ће уколико желе моћи да изађу на завршни испит.

За све додатне информације и детаље о изменама везаним за испит, студенти могу писати на адресу jbosnjakfb@gmail.com.

МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ и ДОКТОРСКЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ – пријава и одржавање испита АПРИЛСКИ, МАЈСКИ И ЈУНСКИ рок школска 2019/20. години

  1. Одложени априлски испитни рок на мастер академским и докторским академским студијама школске 2019/20 године реализоваће се у периоду од 25.05.2020. до 03.06.2020. године.
  2. Одложени мајски испитни рок на мастер академским и докторским академским студијама школске 2019/20 године реализоваће се у периоду од 08.06.2020. до 17.06.2020. године. Пријава испита је 04. и 05.06.2020.године
  3. Јунски испитни рок на мастер академским и докторским академским студијама школске 2019/20 године реализоваће се у периоду од 22.06.2020. до 01.07.2020. године. Пријава испита је 18. и 19.06.2020. године.

КРИМИНОЛОГИЈА – обавештење о начину полагања испита у одложеном априлском року

У складу са одлуком Факултета безбедности испит из Криминологије се одржава искључиво у писменом облику.

Писмена форма испита ће бити прилагођена тако да се омогући студентима да само на основу испита или на основу испита и сакупљених предиспитних бодова (за студенте који су положили колоквијум) остваре све оцене (од 6 до 10).

Тест који обухвата два испитна питања носиће максимум 80 бодова а тест који обухвата три испитна питања носиће 100 бодова максимум.

Предметни наставник
Доц. др Александра Илић

Пријава испита за мајски испитни рок за студенте који студирају по старом НПП

Пријава испита за мајски испитни рок за студенте који студирају по старом НПП (генерације 2000 – 2005) обавиће се 15.06.2020, 16.06.2020. и 17.06.2020. путем мејла  на адресу  adragana@fb.bg.ac.rs који мора бити послат до 12 часова последњег дана пријаве.

Неопходно је да студент уз пријаву преко мејла, пошаље слику уплатнице, број индекса и да напише које испите жели да пријави.

Испити се обављају од 22.06.2020. до 27.06.2020. године према предвиђеном распореду.

Пријава испита за јунски испитни рок 2020.

Пријава испита за јунски испитни рок обавиће се 15. јуна, 16. јуна и 17. јуна 2020. године електронским путем.

Јунски испитни рок одржаће се у периоду од 01. јула до 20. јула 2020. године. Прелиминарни распоред са терминима испита биће објављен на сајту Факултета.

НАПОМЕНА:

Поштовани молимо вас да у предвиђеном року пријавите испите, јер није извесно да ће бити могућа накнадна пријава и одлагање испита.

ОСНОВИ БЕЗБЕДНОСТИ – начин полагања испита

Обавештење о начину полагања испита из предмета Основи безбедности

Поштоване колегинице и колеге,

Као што сте из распореда испита за одложени априлски рок могли да видите, испит за предмет Основи безбедности је заказан 09. јуна 2020, на Војној академији, са почетком у 9 часова.

Подељени сте по групама, свака група има 60 минута за писмено полагање, након тога је пауза од пола сата између група, како би кино сала могла да се припреми за следећу групу.

Тест је састављен из два дела:

  • Први део су елиминациона или контролна питања која служе томе да се утврди колико познајете градиво у целини (без оног дела који сте положили на колоквијуму), где се очекују кратки одговори или врши вишеструки одабир одговора (један или више тачних одговора од понуђених);
  • Други део су два или три есејска питања (у зависности од тога да ли имате положен колоквијум или не) и та питања су са списка оријентационих испитних питања.

Коначна оцена ће укључити: позитивну оцену са писменог дела испита, оцену са положеног колоквијума, активност на часу и домаће задатке (последња два се односе на генерацију 2019/2020).

Студенти су у обавези да приступе испиту са индексом, да понесу заштитну маску и рукавице, да воде рачуна о физичкој дистанци тј. да избегавају директни контакт са другим колегама и колегиницама.

Проф. др Светлана Станаревић