МЕЂУНАРОДНА СТУДЕНТСКА КОНФЕРЕНЦИЈА О ОДРЖИВОСТИ

ДАНИ, НЕДЕЉЕ И ЦИЉЕВИ ОДРЖИВОСТИ

У оквиру мреже Европске школе научних истраживања у области одрживости https://esssr.eu/, чији је члан и Универзитет у Београду, континуирано се предузимају активности промоције, покретања пројеката, истраживања и публиковања у овој области.

У наступајућем периоду, одвијају се две активности међународног карактера, на које вам скрећемо пажњу и позивамо и студенте и професоре да у њима учествују:

  1. МЕЂУНАРОДНА СТУДЕНТСКА КОНФЕРЕНЦИЈА О ОДРЖИВОСТИ

У организацији Budapest Business School, Мађарска, једне од чланица Европске школе научних истраживања у области одрживости (ESSSR), 29. Априла 2021. Међународна студентска конференција о одрживости. Конференција се одвија у виртуелном окружењу, а званични језик скупа је енглески. Презентовањем на овом скупу, студенти добијају могућност објављивања радова као и учешће у Ексклузивној школи одрживог управљања 2021, за одабране на основу најбољих радова. Више информација о начину пријављивања и роковима можете пронаћи  ОВДЕ.

  1. НЕДЕЉА ЦИЉЕВА ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА

У организацији ЕСССР и Истраживачког и трансфер центра за одрживи развој и управљање климатским променама са Универзитета за примењене науке у Хамбургу, од 17-21. Маја 2021, одржава се Недеља циљева одрживог развоја. Сваког дана у овој недељи, од 14.00 часова, један сат предавања биће посвећен по једном циљу одрживог развоја. Учешће је бесплатно а упутство за пријављивање за овај догађај и остале детаљне информације можете наћи овде:  https://esssr.eu/events/17th-21th-may-2021-sustainable-development-goals-week/.

Одбор за одрживи развој Универзитета у Београду