Poseta ambasadora Egipta Fakultetu bezbednosti

Njegova ekselencija ambasador Egipta u Republici Srbiji gospodin Amr el Guvejli u pratnji šefa ekonomskih poslova Ambasade Egipta gospodinom Mohamedom Elsagirom posetio je Fakultet bezbednosti 4. decembra 2019. Nepospredan povod posete bila je želja Njegove ekselencije da se upravi Fakuteta bezbednosti zahvali na doprinosu koju su naši studenti, kao oficiri za vezu, dali u radu delegacije Egipta na 141. Skupštini Interparlamentarne unije koja je održana u Beogradu tokom oktobra 2019. godine.

Dekan Fakulteta bezbednosti profesor dr Vladimir N. Cvetković je uvažene goste upoznao sa obrazovnim i naučnoistraživačkim aktivnostima koje se uspešno realizuju i predložio moguće aspekte saradnje sa visokoškolskim ustanovama iz Egipta.

Ambasador el Guvejli se zahvalio na srdačnom prijemu i konstruktivnim inicijativama za nastavak saradnje i predložio da se u što kraćem roku potpiše ugovor o razumevanju i saradnji na planu visokoškolskog obrazovanja i naučnoistraživačkih projekata između Fakulteta bezbednosti i Univerziteta u Kairu.