Пријављивање одбране завршног (дипломског) рада

Након положеног последњег испита студент треба одмах да поднесе захтев за издавање уверења о положеним испитима. Одељењу за студије и студентска питања предати следећу документацију:

  • индекс (са уписаном праксом и свим испитима);
  • Захтев за издавање уверења о положеним испитима (добија се у Одељењу за студије и студентска питања или се преузима са сајта факултета);
  • уплата у износу од 1.900,00 динара на рачун Факултета безбедности бр. 840-1832666-90 без модела и са позивом на број 600; сврха уплате: Уверење о положеним испитима (важи само за самофинансирајуће студенте)

Уверење о положеним испитима се издаје у року од 8 дана. Након тога је могуће пријавити одбрану Завршног (дипломског) рада.

Процес пријаве Завршног (дипломског) рада студент започиње на катедри која је матична за изабрану тему попуњавањем обрасца Предлог теме дипломског рада. Изглед обрасца и процедуру коју треба да завршите на катедри можете пронаћи на сајту факултета, на линку: https://fb.bg.ac.rs/studije/oas/diplomski-radovi/

Образац Предлог теме дипломског рада се може добити у студентској служби или преузети са поменуте адресе.

Студент стиче право да предложи тему Завршног (дипломског) рада и ментора најраније онда када му је до завршетка студија преостало максимално 3 испита. Број преосталих испита студент потврђује ментору на основу  апликације е-Студент.

Студент, уз консултацију са наставником, потенцијалним ментором, може предложити тему Завршног (дипломског) рада из оног наставног предмета који је претходно положио и из кога има оцену најмање 7 (седам).

Уколико се прихвати предложена тема, студент катедри предаје попуњен образац Предлог теме.

Након одобравања Предлога теме на катедри, студент треба да добије образац Одобрење теме потписан од стране ментора и шефа катедре (образац се добија у Одељењу за студије и студентска питања).

Када ментор одобри коричење Завршног (дипломског) рада, студент је дужан да попуни и потпише изјаву о академској честитости, коју заједно са укориченим примерцима Завршног (дипломског) рада предаје Одељењу за студије и студентска питања (обрасци се добијају у Одељењу за студије и студентска питања или се преузимају са сајта факултета; линк: https://fb.bg.ac.rs/studije/oas/diplomski-radovi/).

Документација, која се предаје Одељењу за студије и студентска питања, за пријаву одбране Завршног (дипломског) рада :

  • Индекс (на увид)
  • Уверење о положеним испитима (на увид)
  • Захтев за полагање Завршног (дипломског) испита (образац се добија у Одељењу за студије и студентска питања или се преузима са сајта факултета);
  • Одобрење теме потписано од стране ментора и шефа катедре на којој је предмет из ког се полаже дипломски испит (образац се добија у Одељењу за студије и студентска питања или се преузима са сајта факултета);
  • Изјава о академској честитости
  • Потврда из библиотеке да студент не дугује књиге и да је предао CD са Завршним (дипломским) радом;
  • два штампана примерка Завршног (дипломског) рада (постоји одређена форма за изглед и коричење која се може погледати на сајту факултета, на линку: https://fb.bg.ac.rs/studije/oas/diplomski-radovi/);
  • један примерак Завршног (дипломског) рада у електронској форми (CD – Compact disc), формат PDF (предаје се у библиотеци; приликом узимања потврде да студент не дугује књиге добија се и потврда да је предат CD; CD мора бити истоветан штампаној верзији, што значи да мора имати насловну страну, садржај, разраду, закључак, литературу, прилоге,…);
  • уплата у износу од 7.000,00 динара за израду дипломе на рачун Факултета бр. 840-1832666-90; без модела и са позивом на број 600; сврха уплате: Израда дипломе (уплаћују сви студенти).

Одбрана Завршног (дипломског) рада се заказује након комплетно предате документације. Термин одбране Завршног (дипломског) рада и члана комисије одређује ментор и јавља Одељењу за студије и студентска питања.

Одмах након одбране Одељењу за студије и студентска питања предати:

  • потписане Записнике са одбране Завршног (дипломског) рада;
  • индекс са уписаном оценом и потписима ментора и члана комисије;
  • попуњен Захтев за издавање Уверења о дипломирању (добија се у Одељењу за студије и студентска питања или се преузима са сајта факултета).

Издавање уверења о дипломирању и дипломе

Уверење о дипломирању и документа из средње школе студент може подићи само лично у термину који договара са својим референтом. Ово уверење важи до добијања дипломе и не издаје се дупликат овог документа. Уверење се издаје у року од 8 дана.

Након издавања овог уверења Одељење за студије и студентска питања шаље Универзитету захтев за израду дипломе.

Диплому израђује Универзитет, а информације о преузимању дипломе се могу добити од Одељења за студије и студентска питања телефоном или на e-mail. Диплома се може преузети само лично, уз личну карту на увид или друго лице уз овлашћење оверено од стране нотара.